European Open Science Cloud va oferi un mediu sigur unde cercetătorii își vor putea salva, analiza și reutiliza cercetările, servind scopurilor inovative și educaționale. Acesta poate fi accesat de oricine ca sursă de informare sigură.

Site-ul poate fi accesat aici: European Open Science Cloud, iar accesul la informații se face simplu, printr-o logare prin intermediul Google sau alte platforme.

Acesta va oferi un mediu sigur unde cercetătorii își vor putea salva, analiza și reutiliza cercetările, servind totodată scopurilor inovative și educaționale. Comisia a prezentat structura de guvernanță și portalul către ministerele științifice europene și a viitorilor săi utilizatori la un eveniment al prezidenției austriece din Viena. Sub umbrela programului de cercetare și inovare Horizon 2020, 600 de milioane EUR au fost alocați creării acestui site până în 2020.

Platforma a fost propusă în aprilie 2016 de către Comisie și de atunci efortul colectiv depus de aceasta, de statele membre și de comunitatea științifică au produs rezultatul. Acest punct de intrare universal are potențialul de a ajuta 1.7 milioane de cercetători și 70 de milioane de profesioniști în domeniile științei, a tehnologiei, a științelor sociale și umane să acceseze un volum în continuă creștere de date accesibile.