Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România

Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România

Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala este organizatia umbrela pentru cele 239 de Grupuri de Actiune Locala din Romania. In acest moment, 183 de GAL-uri sunt membre ale Federatiei. GAL-urile sunt parteneriate publice-private intre fermieri, autoritati publice, organizatii non-guvernamentale implicate in dezvoltarea locala si antreprenori din sectorul non-agricol.
Misiunea Federatiei Nationale a Grupurilor de Actiune Locala din Romania este aceea de a contribui la dezvoltarea armonioasa a teritoriului rural romanesc prin desfasurarea activitatilor de formare si capacitare a membrilor, a activitatilor de lobby si advocacy in slujba si pentru interesele membrilor, si prin rolul sau de reprezentare a GAL-urile in relatia cu autoritatile de management, Ministerul Agriculturii si alti actori relevanti.

Principalele activitati ale Federatie sunt:
- Modificarea actelor normative emise de autoritarti locale sau centrale care pot avea incidenta asupra dezvoltarii rurale.
Prin urmare FNGAL este un actor important al eforturilor de modificare al politicilor publice; - Sprijinirea cresterii gradului de absortie si a eficientei fondurilor;
- Imbunatatirea cunostintelor profesionale ale potentialilor aplicanti la proiectele finantate prin GAL-uri. Federatia urmareste prin activitatea sa, capacitarea potentialilor beneficiari de a accesa finantari europene/nationale si pe cele aflate in strategiile GAL-urilor.
Finance and Consulting Business

Our techinical expertise across the market